2023. március 30., csütörtök
FONTOS

Határsértőket és embercsempészt fogtak el a rendőrök Dombegyháznál

Három határsértőt tartóztattak fel a rendőrök 2022. április 24-én 7 óra körül Dombegyház külterületén.

A férfiak Srí Lanka-i állampolgárnak mondták magukat, de személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni.

Románia felől illegálisan lépték át az államhatárt. A rendőrök előállították őket a Battonyai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indul ellenük.

Fél órával később újabb tizenkét külföldit fogtak el a rendőrök, akik nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. Illegálisan érkeztek hazánkba és a gyanú szerint egy szintén Srí Lanka-i állampolgár vitte volna tovább őket Nyugat-Európába. A rendőrök a 30 éves férfit is elfogták, ellene a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indít.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nézze meg ezt is:

Baleset Gyulán, Békéscsabán, Szarvason

Békés vármegyében 2023. március 23-án négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a …