2024. március 29., péntek
FONTOS

52 elismerést adtak át a rendőrségen

Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2022. április 25-én állománygyűlést tartottak a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Köszöntőjében Wéber Csaba r. alezredes, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség vezetője felelevenítette Szent György legendáját, és köszönetet mondott a rendőrök és rendőrség dolgozók áldozatos munkájáért. Ezt követően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Varga K. Attila r. ezredes összesen 52 jutalmat adott át, rendőrök és rendőrségi dolgozók mellett két tűzoltót és két hivatásos vadászt is elismerésben részesített. Átadta a Békés megyei „Év Rendőre” díjakat, amelyet rendészeti kategóriában Komoróczki Edina r. százados, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályának kiemelt főelőadója vehetett át. A bűnügyi szolgálat részéről Szabó Sándor r. őrnagy, a Gyulai Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályának vezetője érdemelte ki a kitüntető címet. A határrendészek közül pedig Szabó József r. főtörzszászlós, a Biharugrai Határrendészeti Kirendeltség szolgálatparancsnoka lett az „Év rendőre”. A rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek közül az „Év helyi szerve” címet a Szeghalmi Rendőrkapitányság kollektívája kapta.

A megyei rendőrfőkapitány országos elismeréseket, előléptetésről szóló parancsokat és jutalmakat is átadott. Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Balogh János r. altábornagy, rendőrségi főtanácsos kimagasló szakmai munkája elismeréseként előléptette rendőr századossá Petneházi Krisztina r. főhadnagyot, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Igazgatásrendészeti Osztályának szabálysértési főelőadóját, rendőr alezredessé Pető Krisztián r. őrnagyot, az Orosházi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának alosztályvezetőjét és rendőr őrnaggyá Szabó Lajos r. századost, a Szeghalmi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályának vezetőjét. Az országos rendőrfőkapitány dicséretben és jutalomban részesítette Debreczeni Istvánné rendvédelmi igazgatási alkalmazottat, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Hivatalának ügykezelőjét és Habaczeller Anna Zsófiát, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság ügyviteli segédelőadóját. Emellett dr. Varga K. Attila r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője emléktárgyat adományozott a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei Főügyeleti Osztálya két munkatársának, Csicsely János tű. őrnagy, főelőadónak és Janurik Gábor tű. zászlós, referensnek. A megyei rendőrfőkapitány a Békés Megyei Vadászkamara elnökének javaslatára a kiváló együttműködésért jutalomban részesített két hivatásos vadászt, Torma Istvánt és Karakas Sándort.

A Rendőrség Napja alkalmából Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere szolgálatuk példamutató ellátásáért dicséretben és jutalomban részesítette a Békéscsabai Rendőrkapitányság két rendőrét, Szuhaj Szilvia r. alezredes, fővizsgálót és Földes Ferenc r. törzsőrmester, járőrparancsnokot. Kamut község polgármestere, Balogh Imréné pedig jutalomban részesítette Kéki Gergő r. főtörzsőrmestert, Kamut körzeti megbízottját.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …