2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Nagy Viktória kiállítása a Jókai Színházban

Nagy Viktória díszlet- és jelmeztervező kiállítását láthatja a közönség Békéscsabai Jókai Színház aulájában, melyet Seregi Zoltán Jászai Mari-díjas rendező, a teátrum direktora nyitott meg 2022. április 22-én.

Az alkotó a Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomázott látványtervezőként, 25 évesen debütált az Operaházban, azóta több mint kilencven előadás születésében működött közre tervezőként, s az ország legrangosabb színpadain is láthatóak voltak munkái. Munkásságát a festői, expresszív látásmód és a műfaji sokszínűség jellemzi, fest, illusztrációkat készít, színházi plakátokat tervez. Alkotómunkáját számos elismeréssel jutalmazták, Magyar Teátrum-díjas, jelenleg a Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa, valamint látványtervezést tanít a Metropolitan Egyetemen.

Nagy Viktória munkáit korábban a Tizenhárom almafa, a közelmúltban bemutatott Tihany tündér és Az ajtó előadások látványvilágában is megcsodálhatta a közönség.

A most megnyíló kiállításon korábbi alkotásai mellett festmények, díszlet- és jelmeztervek is láthatók, valamint az erre az alkalomra kölcsönzött jelmezek is megcsodálhatók az Operaház Varázsfuvola és a Bánk bán előadásaiból.

A kiállítás a Jókai Színház előadásai előtt, 18 és 19 óra között szabadon látogatható előadásnapokon.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …