2022. szeptember 24., szombat
FONTOS

Bejelentették az 59. várszínházi évad programjait

A Gyulai Várszínház közelgő, 59. évadának programjairól tartottak sajtótájékoztatót péntek délelőtt, a teátrum igazgatósági épületében.

Elek Tibor igazgató ismertetőjéből az derült ki, hogy az idei nyár is hasonló lesz a korábbiakhoz, legalábbis olyan tekintetben mindenképp, hogy megőrzik az összművészeti jelleget, és igyekeznek minden korosztály számára programot biztosítani.

A nyári évad egyik különlegessége az Apor Vilmosról szóló darab lesz. Az egykori gyulai plébános, vértanú győri püspök alakját a filmrendező Dér András idézi fel a Gyulai Várszínház és a Győri Nemzeti Színház közös ősbemutatóján.

A sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester a gyulai kultúra zászlóshajójának nevezte a várszínházat.

A várszínházi programok június 24-én kezdődnek, majd augusztus 17-én fejeződnek be. E szűk két hónap alatt három színházi fesztivált rendeznek, és öt új bemutatót tartanak. A zenés programok mellett megjelennek a történelmi darabok, a világirodalmi és a magyar klasszikusok, és persze nagy figyelemmel fordulnak a fiatalok felé. Elek Tibor elmondta, lesznek ugyan drágább előadások, de alapvetően tartják a tavalyi árszintet, vagyis országos viszonylatban a jegyek inkább olcsónak mondhatók.

Nézze meg ezt is:

Oktató kórház címet kapott a Békés Megyei Központi Kórház

A Gál Ferenc Egyetem ünnepélyes tanévnyitó ünnepségén adták át a Békés Megyei Központi Kórház számára az …