2024. február 23., péntek
FONTOS

19 ittas vezetőt fogtak el a rendőrök egy hét alatt

alkoholszonda

Békés megye útjain 2022. április 25. és 2022. május 1. között a rendőrök több mint 2000 ezer embert ellenőriztek, akik járművel közlekedtek.

Közülük hatan gépi, míg tizenhárman nem gépi meghajtású járművet vezettek, és a helyszíni szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett náluk. A közúti ellenőrzések során így kiszűrt járművek vezetőit a rendőrök előállították az illetékes rendőrkapitányságokra, ahol a további mérések is megerősítették azt, hogy ittasan közlekedtek. Az ellenőrzött járművezetők között olyanok is voltak, akiket orvosi vizsgálatra és mintavételre vittek a rendőrjárőrök, miután a helyszínen történt szondáztatás alkoholfogyasztást jelzett náluk.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire.

Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Másnaposan vezetni is veszélyes, mert a posztalkoholos állapot gyakran rossz közérzettel, ingerlékenységgel, türelmetlenséggel párosulhat.

Ittasan senki ne üljön a volán mögé!

Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét.

 

Nézze meg ezt is:

Lopás Gyulán, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény Vésztőn és Szeghalmon

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. február 16-án lopás miatt büntetőeljárást indított egy gyulai férfi ellen, mert …