2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Hamarosan a végéhez ér az egykori mozi felső párkányig tartó felújítása

Napra pontosan két hónapja még a mennyezetnél dolgoztak a szakemberek, most pedig már egy teljesen megújult kép tárul elénk.

Bozó András tulajdonos, a Super Invest Kft ügyvezetője elmondta, az elmúlt két hónapban sokat haladtak, próbáltak megtalálni ez idő alatt minden hibát és értéket. Mint ahogy minden épületet alulról építenek és felülről újítanak fel, így történik ez az egykori mozi épületének esetében is.

A plafonon található középső mintáknak nyolcas tagozódása van, amelyekből csillár fog lógni. Ide saját tervezésű, az épület stílusával megegyező világítótesteket helyeznek el. A festés esetében többfajta színnel kísérleteztek. Az óaranyra és a krémfehére esett a választás, hiszen ez jellemezte az 1920-as, 30-as korszakot. A főpárkány szerkezetében az angyal minta más mint régen.

Amint befejeződnek a festési munkálatok a felső párkányig, akkor a felső platformot elbontják. Ezt követően foglalkoznak majd az oldalfalakkal, egyéb gépészeti elemekkel. Bozó András elmondta, a munkáltatok várhatóan még egy évig tartanak. A Béke sugárúton található egykori mozi épületének teljes felújítása a tervek szerint 2023 nyarára fejeződik be.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …