2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Teljes kapacitással zajlik a fűnyírás Gyula közterületein

Három héttel ezelőtt kezdődött meg a fűnyírás a gyulai közterületeken, de igazából egy hete mondhatjuk azt, hogy teljes kapacitással, több, mint húsz ember részvételével, jelentős gépesítés mellett zajlik ez a munka a város teljes területén.

Bányai György üzemvezető helyettes arra hívta fel a figyelmet, hogy utoljára 40 éve fordult elő olyan, hogy két egymást követő év áprilisában a havi átlaghőmérséklet nem érte el a 10 fokot. A két három hetes csúszás után április végén jelentős csapadék hullott, és májusban is szinte napi szinten érkezik néhány milliméter eső.

A Gyulai Közüzemi Kft munkatársai nagyjából három hét alatt érnek körbe a városon, de persze vannak olyan területek, mint például a vár környéke, ahova ezen időszak alatt is többször visszatérnek. A lenyírt füvet a komposztáló telepre szállítják, ahol közel egy éves folyamat alatt készül el a komposzt.

A cég szakemberei egy év alatt 3-4 ezer tonna zöldhulladékot dolgoznak fel. Ebből a mennyiségből nagyjából 1000-1200 tonnányi komposzt keletkezik.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …