2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A Grosicsból a Ferencvárosba

 

 

– Leírhatatlan, fantasztikus élmény volt, amikor megtudtam, hogy leigazol a Ferencváros, gyerekkori álmom vált valóra. Magyarország legsikeresebb klubjához aláírni nagyon nagy dolog, és ezt így is élem meg. Szeretném élvezni minden percét, és mindent megteszek annak érdekében, hogy büszkén viselhessem a mezt – fogalmazott az átigazolás után Pászka Lóránd.

A még mindig fiatalnak mondható, 27 éves középpályás története persze nem itt indult.

– 2010-ben egy ismerősöm által kerültem Gyulára, aki felhívta a figyelmemet arra, hogy próbajátékra lehet jelentkezni a Grosics Akadémián. Kézdivásárhelyről több mint 500 kilométert utazva jöttem el. Gyulán töltöttem pár napot, aztán egy hét múlva szóltak vissza, hogy szívesen látnak a csapatban – fogalmazott a labdarúgó.


Takács László edző azt mondta egykori tanítványáról, hogy az első pillanattól kezdve lehetett látni rajta az elszántságot. Az edzéseken odafigyelt minden olyan momentumra, amely hozzásegítette a fejlődéshez.
– Pászka Lóránd hozzáállása a játékhoz, az edzőihez és a játékosokhoz egyaránt a legjobbak közé tartozott, mindig nagyon céltudatos volt – mondta a szakember.

– Elég nehéz helyzetben voltam, hiszen fiatalon messzire kerültem otthonról. Ez nem volt egyszerű, sőt egy elég nehéz lépés és döntés volt a szüleim részéről is, hogy ezt így bevállalták. Hála Istennek, elengedtek. Az biztos, hogy nagyon sok mindent köszönhetek a Grosics Akadémiának és az ott töltött éveknek. Az edzőim sokat segítettek abban, hogy fejlődhessek. Nagyon jó trénerekkel dolgozhattam együtt. Onnantól kezdve már élt bennem a Fradi vonal, hiszen olyan edzőim voltak, akik az FTC-ben megfordultak: Takács László, Máté János, Nyilas Elek, Budapesten pedig a Soroksárnál Lipcsei Péter egyaránt letette ott a névjegyét. Összegezve: nagyon jó emlékeim vannak a Grosics Akadémián töltött éveimről – emelte ki Pászka Lóránd.

Pászka Lóránd a gyulai Grosics korosztályos csapatai után nagyon hamar, mindössze tizenhét évesen a Szeged 2011-ben fejlődhetett tovább, ahol első évében 34 mérkőzésen kapott lehetőséget. Egy rövid kölcsönadás után visszatért a másodosztályban szereplő Szeged 2011–Grosics Akadémiához, ahol egészen 2019 júliusáig játszott. A hazai mérkőzéseit akkor még Gyulán játszó együttesnél ez idő alatt alapemberré vált.

Stabil teljesítményére a fővárosban is felfigyeltek. 2019 nyarán a Soroksárhoz került, ahol szintén meghatározó tagja lett a csapatnak. Összesen 77 alkalommal szerepelt az egykori Fradi játékos, Lipcsei Péter együttesében, és védő létére hat gólt is szerzett, míg az idei 22 NB II-es bajnokiján öt gólpasszal jelentkezett.

Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója a FradiMédiának azt nyilatkozta, Pászka Lóránd meggyőző teljesítményt nyújtott az elmúlt időszakban az NB II mezőnyében. Ezt követően januárban lehetőséget kapott az NB I-ben, a Ferencvárosnál. Szakmailag és emberileg is olyan teljesítményt nyújtott, amely azt mutatta, hogy ezt a szintet is meg tudja ugrani.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …