2024. április 19., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2022. 05. 11.

Témák:

– Úton, sínen, vízen és levegőben: négy területről meghívott szakember tartott előadást Békéscsabán, a Közlekedési Kultúra Napján. A különleges rendezvénnyel arra hívták fel a figyelmet, hogy a közlekedés során a legfontosabb tényező a biztonság.

– Megkezdődött a virágültetés Gyula közterületein. A következő napokban mintegy 44 ezer növény kerül a földbe, ezek között egyre nagyobb arányban vannak olyanok, melyek jobban bírják a száraz, meleg időt. Bányai György, a közüzemi kft üzemvezető helyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy míg 30-40 éve egyáltalán nem volt öntözés Gyulán, ma már enélkül elképzelhetetlen lenne fenntartani a zöld területeket.

– Sajtóbejárást tartottak szerda délelőtt a Magyar Géniusz Vándorkiállítás helyszínén, a Kohán Képtárban. A tárlaton 67 vidéki múzeum gyűjteményéből láthatnak majd olyan műtárgyakat, mint Erkel Ferenc aranykoszorúja, Csontváry Kosztka Tivadar egy festménye, vagy Deák Ferenc levele. Az előkészítő munkálatok jelenleg is tartanak, idáig gipszkarton falakat emeltek, festettek valamint padlószőnyeget helyeztek el.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …