2024. április 19., péntek
FONTOS

Több, mint 44 ezer tő virágot ültetnek ki a napokban, Gyulán

A munkát a közüzemi kft szakemberei mellett egy külsős vállalkozó munkatársai segítik. Ha minden a tervek szerint halad, és nagyobb eső nem gátolja a haladást, akkor a jövő hét közepén végezhetnek is. A virághengereket, melyekből 26 darab van, jó eséllyel május második felében helyezik ki.

Az utóbbi évek szárazabb, melegebb időjárása ezekre a növényekre is hatással van – derült ki Bányai György üzemvezető helyettes szavaiból. Mint mondta, egyrészt értékelik az időjárási trendeket, illetve a növények viselkedését.

A régebben gyakorinak számító paprikavirág visszaszorult, már minimális mennyiségben lelhető csak fel a közterületeken. A betegségekre való nagyobb hajlama miatt a nikotinvirág és a vaníliavirág viszont teljesen kikerült a kínálatból. Ezek a növények az első nagyobb hőhullámot is rosszul bírták.
Hosszabb távon terveznek viszont a begóniákkal, ezek a kiültetéstől egészen szeptemberig szépen fejlődnek, és megfelelő öntözés mellett jól bírják az időjárás kilengéseit is.

Bányai György kiemelte, ha több évtizedes tendenciát vizsgálunk, akkor azt láthatjuk, hogy az öntözésnek egyre nagyobb jelentősége lesz.

A hétvégén lezajlott virágos fesztiválon a közüzemi kft standján a komposztálást népszerűsítették, ehhez összesen hét köbméternyi, ingyenes termékmintákat adtak az érdeklődőknek.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …