2024. április 20., szombat
FONTOS

Érdemes időben átgondolni, milyen táborba menjenek a gyerekek a nyáron

A nyár megtervezésekor fontos, hogy leüljön a család és megbeszéljék, hogyan fog eltelni ez az időszak.

A szünet 12 hete alatt biztosítani kell a gyerekeknek a felügyeletet, ami dolgozó szülők esetében nem kis kihívást jelent. Szabó Enikő kiemelte, sok családban nincsenek nagyszülők, vagy más idősek. A Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetője elmondta, nem jó megoldás az, hogyha a fiatal egész nyáron csak táborban van. Nekik is muszáj, hogy pihenjenek, viszont több szabályt meg kell hozni. Ilyen többek között, hogy meg kell határozni számukra, hogy a telefont, tabletet, egyéb eszközöket ne egész nap használják. Ehhez viszont a szülők, nagyszülők részéről is szükséges a példamutatás.

Szabó Enikő hangsúlyozta, a táborok tárháza szerteágazó, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. Fontos, hogy a szülőknek előre tájékozódni kell, hogy hova is viszik majd el a gyermekeiket.

Idén is megrendezik a Hetedhét Játékvárost a lila iskolában. A táborban összesen 240 fiatal és 80 segítő vesz részt.

A Baptista Gyülekezet idén két táborral is készül. Megrendezik 60 gyermek számára a napközist, ahol többek között játszóház, valamint bibliai történet olvasás lesz a palettán. Ezt követően egy angol táborral is készülnek.

A Kempf-tónál is két táborral várják a fiatalokat. Az egyik a már hagyományos BMX-es, amely az extrém sport iránt érdeklődőket mozgatja meg.

A másik rendezvény pedig a tavaly életre hívott akadálypálya tábor, melyből a tavalyi sikert követően idén három turnus is lesz. A háromszor hatnapos táborban várhatóan a tavalyi évhez hasonlóan 10 és 20 év közötti fiatalok vesznek majd részt.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …