2024. április 26., péntek
FONTOS

A járvány előtti szint felett a gyermekkönyvtár látogatottsága

A lila iskola negyedikesei érkeznek a könyvtár gyermekrészlegére a csütörtök délután készült felvételeken.

Ahogy sok más gyulai általános iskola, ők is rendszeres látogatói a bibliotékának. A gyermekrészleg az elmúlt hónapokban újult meg oly módon, hogy igyekeztek minél inkább komfortosabbá tenni azt a gyermekek számára. Erről Ilyés Henrietta és Döge Anna is elmondta véleményét.

A felújítás, vagyis március után érezhetően megnőtt a forgalom, bizonyos területeken még a járvány előtti időszakhoz képest is nagyobb a forgalom. Kisné Czeglédi Márta azt mondta, az elmúlt hetekben ugyan valamivel kevesebb könyvet kölcsönöztek ki, mint korábban, de egyre több az úgynevezett beülős olvasó, akik a felújítás után a szebb környezetben szívesebben maradnak itt, mert otthonosnak, kényelmesnek találják a részleget, így ők sokkal több időt töltenek itt, és így összességében több könyv kerül a kezükbe, és többet is olvasnak.

A gyermekrészleg technikai háttere is megújult, a beépített vetítővászon és a projektor sok lehetőséget tartogat a könyvtár használók számára. Külön helyük van a gyermekkorból kinövő fiataloknak, akik a tinisarokban a kicsiktől elkülönülve, nyugodtabb körülmények között tölthetik az időt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …