2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Baleset-helyszínelők versenyeztek Békés megyében

 

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya, valamint a Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2022. május 12-én rendezte meg a XI. Baleset-helyszínelő Verseny megyei döntőjét Orosházán. A versenyzőket Pelleg József r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője köszöntötte és kívánt jó versenyzést valamennyiüknek.

A versenyre kétfős csapatok érkeztek Békés megye hat rendőrkapitányságáról. A baleset-helyszínelőket két állomáson elméleti feladatok várták. Az egyiken szakmai kérdésekre kellett válaszolniuk, a másik feladatlap pedig KRESZ kérdéseket tartalmazott. Emellett a versenyzőknek a gyakorlati tudásukról is számot kellett adniuk négy, életszerűen berendezett baleseti helyszínen kellett vizsgálódniuk.  A megmérettetés végén Hudák Pál r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese gratulált a kivétel nélkül szép szakmai teljesítményt nyújtó résztvevőknek.

A versenyben első helyezést ért el az Orosházi Rendőrkapitányság csapata, amelynek tagjai Takács Melinda r. zászlós és Juhászné Gyurcsán Zsuzsanna r. törzszászlós. A dobogó második fokára a Gyulai Rendőrkapitányság párosa, Székács Viktor r. zászlós és Bálint Bence r. főtörzsőrmester állhattak fel. A harmadik helyezetteknek járó elismerést a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság baleset-helyszínelői, Bacsa Tamás r. zászlós és Szelezsán Péter r. zászlós vehette át.

Nézze meg ezt is:

Köztéri szemeteseket rongált meg és parkoló kocsikat karcolt össze egy férfi Gyulán

  A rendőrök a bejelentés után a helyszín közelében elfogták és előállították a rendőrkapitányságra. Több …