2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Motoros tréninget tartottak a békéscsabai repülőtéren

Motorok hangjától volt hangos szombaton a békéscsabai reptér.

Az esemény célja most is a motorosok idény előtti átmozgatása, a vezetéstechnikai ismereteik bővítése volt, hogy az egyik legveszélyesebb közlekedési móddal élők balesetmentessé válhassanak.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai többek között szlalom pályát építettek fel a reptéren, ahol a motorosok gyakorolhattak, tanulhattak, és próbára tehették magukat. A tél után mindenkinek fel kell frissítenie tudását.

A jó idő beköszöntével egyre több motoros veszi elő a téli hónapokra leállított járművét. A balesetmentes közlekedés egyik alapfeltétele, hogy a motorkerékpárok kifogástalan műszaki állapotban legyenek. Fontos, hogy a motorok vezetői és utasai használjanak védőfelszerelést, tartsák be a közlekedési szabályokat.

A rendezvényen egy előzetes regisztráció után lehetett részt venni saját járművel, hogy annak vezetéstechnikai sajátosságait jobban megismerve, ezután még biztonságosabban közlekedjenek a résztvevők a mindennapokban.

Fontos, hogy a motorkerékpár-tulajdonosok még a szezon elején vizsgálják át, vizsgáltassák át járműveiket. Kiemelendő, hogy a hibák javítását szakemberek végezzék. Szükség esetén gondoskodni kell a gumiabroncsok és az izzók cseréjéről. Mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel hajtsanak, tartsanak biztonságos követési távolságot!

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …