2024. április 20., szombat
FONTOS

20 éves jubileumához ért a nyugdíjas akadémia Gyulán

A két évtized alatt sokat változott a képzés. A kezdetekben még nagy volt az igény az informatikára, ma már inkább a művészet, az irodalom, illetve a földrajz a népszerű. Az oktatás során azokra a területekre fókuszálnak, amely korábban, az aktív évek során háttérbe szorult.

Jelenleg két kurzuson vehetnek részt a nyugdíjasok. Az egyik az “Ahány ház, annyi szokás”. Itt a különböző országok családjainak szokásait, illetve szociológiáját ismerhetik meg a hallgatók. A másik pedig az “Idősek is egészségesen”, ahol a nyugdíjas korosztályt érintő egészségügyi problémákról tartanak előadásokat.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, 2002-ben olyan céllal jött létre az akadémia Gyulán, amellyel egyedülálló, a nyugdíjas korosztály új életkezdését segítő oktatási formát szerettek volna kialakítani.

Vincze Gábor dékán kiemelte, a 20 éve életre hívott akadémia elsődleges célja, hogy az időskorú, 65-80 év közötti emberek felismerjék azt a lehetőséget, hogy a szervezet működésében milyen változások történnek, és hogy megtanulják, hogyan lehet ezt kompenzálni. Emellett a kurzusokkal szeretnék megtartani a mindennapi élethez szükséges rugalmasságot.

Kozma Gábor, a Gál Ferenc Egyetem rektora az eseményen hangsúlyozta, a Gyulán működő nyugdíjas akadémiának igazi tudásmegosztó missziója van.

Elhangzott, az elmúlt tíz évben több mint 940 aktív nyugdíjas hallgató vett részt a kurzusokon. A jubileumi eseményen díszoklevelet vehettek át az oktatók, valamint a több kurzuson részt vett nyugdíjasok is.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …