2024. május 24., péntek
FONTOS

Összeállították a júniusi könyvhét programjait

Még 2019-ben, a Kossuth téren készültek a videó elején látható felvételek, akkor Ferdinandy György részvételével nyitották meg a 90., az utolsó járvány előtti, Ünnepi Könyvhét gyulai eseményeit. Idén ismét ezen a helyszínen indítják a programsorozatot.

A június kilencedikén kezdődő rendezvény részletei már május elején összeálltak. A gyulai esemény szervezői már év elején felvették a kapcsolatot azokkal, akiket szerettek volna vendégül látni. Dézsi János igazgató elmondta, hagyománynak számít, hogy Kossuth-díjas szerzővel is találkozhatnak az érdeklődők, így idén is törekedtek erre.

A programokra több helyszínen, változatos tematikával kerül sor. Gyulai szempontból kiemelkedőnek ígérkezik Erdész Ádám nyugalmazott levéltárigazgató új művének bemutatója, mely Scherer Benedek és Scherer Ferenc memoárjai révén ad érdekesnek ígérkező visszatekintést a város múltjába. Az eseményt az teszi igazán egyedivé, hogy jelen lesz ifjabb Scherer Ferenc, a két kötetes monográfia szerzőjének fia is.

A könyvhét záró eseményét június 15-én tartják meg, Benkő László író a Corvin Jánosról szóló sorozatával érkezik Gyulára.

Nézze meg ezt is:

Tízezredik ügyfelét köszöntötte az eleki kormányablak

  Csütörtökön tízezredik ügyfeléhez ért a 2023 március 9-én átadott eleki kormányablak. Békés vármegyében akkor …