2022. június 30., csütörtök
FONTOS

Szabó Roland fotóiból nyílt tárlat a Postagalérián

Gyula, karácsonyi fényekben címmel nyílt fotókiállítás a napokban a Gyulai Postagalérián.

Szabó Roland már ismerősnek számít ezen a helyszínen, korábban két alkalommal volt itt kiállítása, akkor őszi, valamint tavaszi válogatású képeket tárt a közönség elé.

Az alkotó elmondta, 20 éve foglalkozik hobbi szinten fotózással, korábban sok pozitív visszajelzést kapott munkáira, ez inspirálta a kiállítás anyagának összeállításában.

A kiállításon jelenleg 15 kép található, melyeken különböző gyulai épületek fedezhetőek fel a karácsonyi fények köntösében. Megtalálható többek között a belvárosi templom, a városháza épülete a fényfüzérrel, az Almásy-kastély, a Vigadó, valamint az Erkel Ferenc szobor is. Az alkotó munkáiról elárulta, nincs olyan épület Gyulán, amely ne tudna újat mutatni számára. Sok értékes kincs található a fürdővárosban, melyeket több szemszögből, több nézőpont szerint tud megközelíteni. Szabó Roland 2019-ben már kiadott egy könyvet a gyulai tűzoltóságról, A Lánglovagok története címmel. Jövővel kapcsolatos tervei között szerepel, hogy még idén Gyula képekben címmel újabb könyvet szeretne megjelentetni.

A jelenlegi tárlat május 28-áig látogatható a postán.

Nézze meg ezt is:

Emelkedőben a szennyvíz koronavírus koncentrációja

A kommunális szennyvíz koronavírus örökítőanyag koncentrációja országos átlagban emelkedést mutat – közölte a Nemzeti Népegészségügyi …