2024. április 16., kedd
FONTOS

A mentőket ünnepelték a pénteki állománygyűlésen

2019 után ismét megtartották a mentők állománygyűlését Gyulán. Az esemény idén rendhagyó volt, hiszen szakítva a hagyománnyal, most nem rendeztek a délelőtt folyamán nyílt napot az óvodások, iskolások számára. Kónya István alpolgármester hangsúlyozta, egy olyan összetett munkaszervezetről van szó, amelyben egyetlen egy mulasztás akár komolyabb tragédiához is vezethet.

A gyulai mentőállomáson megtartott rendezvényen elhangzott, a koronavírus-járvány mindenki életét, valamint munkáját megváltoztatta. Az addig szokványos mentőmunkán kívül újabb kihívások, feladatok vártak rájuk.

1887-ben május 10-én alakult meg Magyarországon az első, mentéssel foglalkozó szervezet, a mentők napját pedig 1948 óta ünneplik. Elhangzott, ekkor minden évben megállnak egy rövid időre visszagondolnak a múltra, örülnek a jelennek, és elismerik a bajtársak munkáját.

Regionális igazgatói elismerést vehetett át Székely Loránd mentőápoló, aki 2006 májusa óta dolgozik a gyulai mentőállomáson.

Regionális igazgatói elismerésben részesült még Mészáros László, Lipován Mihály, Karkó Dávid, valamint Schneider László is.

Az eseményen elhangzott, a mentős szakmát csak az tudja kellőképpen elvégezni, aki szívvel-lélekkel végzi hivatását.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődött a közlekedési hét a Béke sugárúti óvodában

  Az őzike csoport műsora színesítette a tizenkilencedik alkalommal életre hívott közlekedési hét programsorozatot a …