2024. április 19., péntek
FONTOS

Az ország legjobb kémikusai mérték össze tudásukat a Lila iskolában

Idén tizennegyedik alkalommal tartották meg a kémiaversenyt szombat délelőtt a Lila iskolában.

Az elmúlt években a járvány miatt a jelenléti verseny lebonyolítására nem volt lehetőségük a szervezőknek, így nagyon várták már ezt az alkalmat, hogy újra személyesen rendezhessék meg a Lila VegyÉszt. A három fordulós verseny döntőjére idén 40 versenyző érkezett az ország különböző pontjairól.

A megnyitón  elhangzott, a kémia nem tartozik a legnépszerűbb tantárgyak közé a gyerekek körében, de mindig van olyan fiatalok, aki komolyabban foglalkozik a tantárggyal. Ők később többnyire olyan pályát szeretnének választani maguknak, ahol szükségük lesz a kémiára.

A verseny indulásának története 2009-re nyúlik vissza és Molnár Sándorné nevéhez kötődik.

A versenyen rendszeresnek mondható az előző évek versenyfeladatai alapján a keresztrejtvény, valamint a számításos jellegű feladatok. Az elmúlt két évben online formában tartották meg a megmérettetés első két fordulóját. Az első fordulót minden tanuló saját maga oldhatta meg, melyen segédeszközt is használhattak, a  második fordulót felügyelet mellett az iskolákban tartották. Azok a versenyzők, akik mind a két fordulón jól szerepeltek, részt vehettek a döntőben.

A verseny célja a kémia tantárgy népszerűsítése és a tehetségek felfedezése volt.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …