2024. április 16., kedd
FONTOS

Megérkeztek a Sisi kiállítás elemei Gyulára

Hétfő délelőtt 40 tárgy érkezett Gyulára, melyek a napokon belül megnyíló Sisi kiállítás elemeit alkotják.

A rendhagyó tárlat egy teljesen új aspektusból, az utazásain keresztül közelíti meg a mai napig nagy érdeklődésnek örvendő Erzsébet királyné életét, aki jelentős időt töltött utazással a lakóhelye és különböző kastélyok között, valamint egészen távoli útjai is voltak Európán belül. Ezeknek az emlékét elevenítik fel a kiállításban, melyek életének jelentősebb állomásait is bemutatják.

Ezen a felvételen Sisi lovagló ruhájának védő üvegét hozták be a munkások. Ideiglenesen a kastély kápolnájában helyezték el a tárgyakat, melyek a műszaki munkálatok végeztével kerülnek eredeti helyükre, az időszaki kiállítótérbe. Egy  ezüstből készült cukortartót, egy damaszt szalvétát egy kesztyűtartó dobozt, valamint egy úti órát csomagoltak ki elsőnek.

Kaján Marianna elárulta, ez egy rendhagyó tárlatnak számít, noha már több kiállítást szerveztek Magyarországon, és külföldön is a témával kapcsolatban. Az időszaki kiállítás négy teremben lesz berendezve, minden teremnek lesz egy fő műtárgya, amely köré épül a történet.

Erzsébet királyné kultusza nagy érdeklődésre tart számot, a szervezők bíznak abban, hogy sok látogatót vonz majd a tárlat, mely egy évig lesz látogatható a fürdővárosban.

Nézze meg ezt is:

Krusovszky Dénes mutatta be legújabb regényét a gyulai könyvtárban

  “Az összeomlás előtt?” címmel rendeztek író-olvasó találkozót a városi könyvtárban. Ez alkalommal Krusovszky Dénes, …