2024. március 29., péntek
FONTOS

Közös kerékpáros fesztivált rendez Békés, Békéscsaba és Gyula

A kerékpározás szerelmeseit szólítja meg a Háromváros Kerékpáros Fesztivál a pünkösdi hétvégén.

Békéscsaba kezdeményezéséhez csatlakozott Békés és Gyula. Ez már nem az első alkalom, amikor a három közép-békési város összefog. Évről-évre váltakozó helyszínen rendezik meg a Háromváros Sportfesztivált. Ennek mintájára, ugyanakkor teljesen új alapokra helyezve kezdődött a tervezési folyamat, amely ezúttal a kerékpáros tematikát állította a fókuszba. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a keddi sajtótájékoztatón kiemelte, az első esemény kiindulópontja a megyeszékhely, de a jövőben ez mindig változni fog.

Elhangzott, mindhárom város komoly fejlesztéseket tett az elmúlt években a kerékpáros infrastruktúra területén.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere a sajtótájékoztatón kiemelte, Dánfokon különböző kerékpáros versenyek, valamint ügyességi pálya várja majd az érdeklődőket.

A kerékpáros programok sorában biciklis túrák, kiállítások, bemutatók, közlekedésbiztonsági ellenőrzések, szimulátorok, ügyességi feladatok, valamint kvízek várják az érdeklődőket. A gyulai szervezők a program második napjára szerveznek kísérő rendezvényeket a gyulai vár melletti Rondellánál. Görgényi Ernő, a város polgármestere kiemelte, a fesztivál üzenete, hogy amikor csak tehetjük, akkor közlekedjünk kerékpárral a hétköznapokban is.

A három város összefogása erősíti a térségi gondolkodást, a turisztikai desztináció markáns megjelenését. A Békéscsaba-Békés-Gyula-Békéscsaba kerékpáros körtúra mintegy 50 kilométeres távon járja be a három közép-békési település legszebb részeit.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …