2024. május 24., péntek
FONTOS

Nem oltott, csak igazolt az orvos a gyanú szerint

A rendőrség eljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen, mert a gyanú szerint úgy jegyezte be a nyilvántartásba, hogy COVID 19 elleni védőoltást adott be egy külföldi állampolgárnak, hogy valójában ez nem történt meg.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat kezdeményezésére a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya büntetőeljárást folytat egy Békés megyei háziorvos ellen.

Az orvos a gyanú szerint az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér információs rendszerbe bejegyezte, hogy 2021 nyarán, három hét különbséggel kétszer beoltott COVID 19 elleni vakcinával egy külföldi állampolgárt. A jordán férfi az egyik budapesti kormányablakban 2022 januárjában kérte, hogy állítsanak ki részére védettségi igazolványt. A gyanú szerint az oltások beadása nem történt meg, a férfi az oltási napokként megjelölt napokon nem tartózkodott Magyarországon.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya a háziorvost az információs rendszerbe a jogosultság keretei megsértésével történő bevitellel elkövetett védettségi igazolással való visszaélés bűntettel gyanúsítja, és vizsgálja a történteket.

Nézze meg ezt is:

Gyalogátkelőhelyen ütött el lányt egy autós Békéscsabán

  A férfi nem állt meg, elhajtott. Négyen utaztak vele, a nők először nem értették, …