2024. április 20., szombat
FONTOS

Öt évre kinevezték a Gyulakonyha ügyvezetőjének Ambrus Györgyöt

Több témában született döntés a csütörtök délelőtti képviselő-testületi ülésen. A grémium többek között döntött a Gyulakonyha tavalyi évi gazdálkodásáról, illetve a 2022. évi üzleti tervéről. Ambrus György ügyvezető kiemelte, olyan ételekkel, nyersanyagokkal biztosítják a napi ellátást, melynek színvonala a jövőben is csak feljebb mehet.

A grémium öt évre kinevezte Ambrus Györgyöt a Gyulakonyha vezetésére.

Döntés született a Gyulai Várszínház tavalyi gazdálkodásáról, valamint az idei üzleti tervéről is. Elek Tibor igazgató hangsúlyozta, idén is megtartják a három színházi fesztivált, a Shakespeare-t, az Erdélyi hetet, és a Tamási Áron napokat, emellett öt saját bemutatóval készülnek.

Az ülésen elfogadták a Gyulasport, valamint a Gyulai Hírlap 2021. évi gazdálkodását, illetve a 2022. évi üzleti tervét is. A grémium engedélyezte, hogy a Galbácskerti, a Gyulavári, valamint az Ewoldt Elíz óvodákban a 2022/23-as nevelési évben 10 százalékkal túllépjék a meghatározott maximális csoportlétszámot.

A testület meghallgatta a tavalyi évi gyermekvédelmi beszámolót is. Elhangzott, összesen 4940 18 éves kor alatti fiatal él Gyulán.

Döntés született az idősebb Christián László Városi Sporttelepen található futballpályák elnevezéséről is. A salakpálya Varga István, a K1-es Ótott József, a K2-es Vasvári Péter, a gyulavári pálya pedig Arató Lajos nevét viseli majd a jövőben.

Döntés született egy ingatlan megvásárlásáról is a Rosu utca közműfejlesztése érdekében. Görgényi Ernő kiemelte, a terveknek megfelelően június elsején az Airbus elkezdi a beköltözést a gyárba, és július közepén indul a termelés.

A grémium zárt ülésen döntött a Libor János-díj, valamint a “Békés Megyéért” kitüntető díj adományozásáról.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …