2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyulán rendezték az országos technika versenyt

A napokban Gyulán rendezték meg az Országos Technika Versenyt, a program megnyitóját péntek délután, a városházán tartották. A legjobbak között több helyi iskola, így a rendező lila is képviseltette magát. Az intézményben alapvetően adottak a lehetőségek a sikeres felkészüléshez, hiszen a kiskert mellett a műhely is a gyerekek rendelkezésére áll.

A gyulai lila iskola 2019-ben rendezte meg a megyei technika versenyt, utána kaptak felkérést arra, hogy legyenek házigazdái az országos programnak. A járvány miatt erre csak idén kerülhetett sor.

Egy ilyen verseny megrendezése presztízzsel jár, de ezért meg kell dolgozni, mert sok, a munkaköri kötelességen túli energiát igényel – mondta az eseményen Görgényi Ernő. A gyulai polgármester a tantárgy és az ember által kézzel végzett munka fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint fogalmazott, a gyulai Airbus gyárban például mindent géppel csinálnak majd, kivéve a minőség ellenőrzést, mert az itt készülő összes alkatrészt kézben fogva vizsgálják át.

A technika tantárgy iskolai jelenléte az elmúlt évtizedekben érezhetően háttérbe szorult. Velner András, a Technikatanárok Országos Egyesületének elnöke kiemelte, meg lehet érteni, hogy a jelenlegi, nagy terhelés mellett több tantárgy sem olyan hangsúlyos, mint egykor, a technikát most alsó és felső tagozaton is csak heti egy órában tanítják. Meglátása szerint viszont nagy szükség van arra, hogy a műszaki kultúra közvetítése nagyobb jelentőségre tegyen szert.

A versenyen végül gyulai győzelem született, a legjobbnak ugyanis a Dürer Albert iskola csapata bizonyult.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …