2024. április 20., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2022. 06. 02.

Témák:

– Alapvetően jó ütemben halad a Gyulai Várfürdő új gyermekparadicsomának építése. Kun Miklós igazgató arra hívta fel a figyelmet, a beruházásnak vannak olyan elemei, melyek a háború miatt később érnek Gyulára, így lehet, hogy az új létesítményt csak júliusban vehetik birtokba a vendégek.

– A gyulai, gyulavári hősök emlékének ápolása mellett a határon túli magyarság identitásának megőrzése is fontos szempontja volt a gyulai városvezetés napokban megtett erdélyi útjának.

– Két gyulai előadás is szerepel az egyhetes Szabadtéri Színházak Találkozóján, Budapesten. A budapesti eseményen a korábban már bemutatott Karády zárkája, valamint a Hamlear című produkciókat láthatják a nézők.

– Kapkodd a lábad elnevezéssel rendezett programot harmadikos és negyedikes diákoknak a városi sportcsarnokban az Esély Pedagógiai Központ. Az esemény célja a gyerekek érzékenyítése volt.

– Szórólapon gyűjtötte össze a Gyulai Rendőrkapitányság a vízpartokon pihenőknek, illetve a fürdőzőknek, vizeken hajózóknak, sportolóknak szóló legfontosabb információkat. A szabályokat tartalmazó kiadványt a Körösökön ellenőrzéseket végző rendőrök osztogatják.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 16.

Témák: – Az utolsó gyulai Auschwitz-túlélő fia, Diósi Lajos beszélt többek között a helyi zsidóság …