2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Regionális bowling versenyt tartottak Gyulán

Első alkalommal rendezték meg pénteken, Gyulán, a regionális, egyéni és egyesített páros bowling versenyt.

A programra hatvan versenyző érkezett az ország különböző pontjáról, többek között Nagykőrösről, Szolnokról és Budapestről. Kardos Krisztián, a Bárczi DSK játékosa elárulta, csapattársaival együtt heti két-három edzéssel készült a megmérettetésre, mely a 2023-as, berlini speciális olimpiára vezető út fontos állomása.

A Gyulai Harruckern SE játékosa, Nagy András egyéni és páros versenyszámban is indult. Ő kilenc éve űzi versenyszerűen ezt a sportot. 2019-ben kijutott az Abu-Dhabiban megrendezett speciális olimpiára, és meg is nyerte azt. Elmondta, fontos számára, hogy segítse csapattársait.

Molnár Melinda, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség szakágvezetője elmondta, hogy a szervezeten belül a bowling több, mint tíz éves múltra tekint vissza. Már több, mint hetven versenyzőjük van az ország számos pontján.

Nyikora Péterné, a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség társelnöke elmondta, az esemény előkészítő munkálatait már a koronavírus járvány előtti időszakban elkezdték, de a megvalósítására csak most került sor. Ezt megelőzően Békéscsabán rendeztek válogató versenyeket, ez az első alkalom, hogy a fürdőváros ad helyszínt ennek a rendezvénynek.

Nyikora Péterné elmondta, a jövőben nem csak regionális, hanem országos és nemzetközi versenyeket is szeretnének rendezni Gyulán.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …