2024. április 19., péntek
FONTOS

Közlekedik a család: Bartáék voltak a legjobbak

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság 2022. június 11-én Békéscsabán tartotta meg a „Közlekedik a család” vetélkedő Békés megyei fordulóját.

A megmérettetés az AutoMobil Körös Kft. Szarvasi úti Škoda autószalonjában zajlott, ahová már reggeltől várták a megye több településéről érkező versenyzőket.

Összesen 40 vállalkozó kedvű család teljesítette a közlekedéssel kapcsolatos feladatokat, 11 állomást jártak végig. A vetélkedő elméleti résszel kezdődött, a családok egy tesztlapon adtak számot KRESZ ismeretükről. Utána a gyakorlati feladatokban kellett helytállniuk a gyermekeknek és a felnőtteknek.

Volt többek között elsősegélynyújtás, valamint az elmaradhatatlan ügyességi pályák, ahol kerékpárral, autóval és gokarttal kellett végigmenni. A részeg szemüveget sem úszták meg a csapatok, az egyik feladatot abban kellett teljesíteni.

Az „Irányítsd a családodat!” játék pályáján pedig az egyik családtagnak kellett karos forgalomirányítással terelni a többieket. A korábban nagy sikert aratott „Hoztam egy KRESZ kérdést” kvízjátékkal ismét játszhattak a családok. Ezeken kívül két újdonsággal is találkozhattak a versenyzők a vetélkedőn. Az egyik egy közlekedési terepasztal volt, amin virtuálisan kellett szabályosan közlekedni a játékosoknak úgy, hogy közben közlekedési feladványokkal nehezítették a dolgukat. Míg a másik újdonság a „Labirintus” elnevezésű játék volt, amelyben akkor tudtak eljutni az útvesztő végén lévő célhoz, ha a közlekedési tábláknak megfelelően mentek végig az útvonalon.

A verseny ideje alatt a gyerekek számos közlekedéssel kapcsolatos játékot is kipróbálhattak. Az esemény szervezőitől azok a vetélkedőben résztvevő családok, akik teljesítették az összes feladatot, ajándékot kaptak.

A megyei döntőt a békéscsabai Barta család nyerte, akik Pelleg József r. alezredestől, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjétől és Hegedűs Sándortól, a márkakereskedés vezetőjétől vehették át a győztesnek járó jutalmakat.

A háromtagú család képviseli majd Békés megyét az országos döntőn, amelyet 2022. augusztus 26. és 2022. augusztus 28. között rendeznek meg Fejér, valamint Somogy megyében.

Nézze meg ezt is:

Teljes útzár várható csütörtökön, az Ajtóssy és a Halácsy utca csomópontjában

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2024.04.11-én (csütörtökön) 7:30 és 17:00 óra között Gyulán az Ajtóssy …