2024. április 23., kedd
FONTOS

A fürdőzés veszélyeire is felhívja a figyelmet a rendőrség

Június 15-e az utolsó tanítási nap, ilyenkor minden évben felhívják a figyelmet a biztonsági szabályokra a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A tanév végén azok a fiatalok, akik már egyedül közlekednek, sokkal több szabadidővel rendelkeznek, és nincs ott mindig felnőtt mellettük. Ezért javasolják, hogy beszéljék meg a szülők a gyerekekkel, hogy hol töltik a napjaikat.

Szombati Andrea kiemelte, fontos a felnőttek részéről a példamutatás. Ennek érdekében rendszeresen tartanak közlekedési foglalkozásokat óvodákban, iskolákban a gyermekek és a pedagógusok számára is rendőrök.

A nyári időszakban kiemelten fontos felhívni a figyelmet a fürdőzés veszélyeire is. A pünkösdi hétvégén két haláleset történt Békés megyében. Az egyik Szarvason, a másik pedig Gyomaendrődön. Az utóbbi esetében egy 19 éves dévaványai fiú próbálta átúszni a Köröst. Útközben elmerült és másnap találták meg az őt keresők a holttestét.

Szombati Andrea hangsúlyozta, hogyha gyermekünk otthon van egyedül a nyári szünetben, akkor érdemes vele megbeszélni, hogy az ajtót zárják be, és ne engedjenek be idegeneket. Fontos, hogyha elmegyünk nyaralni, akkor ne az legyen az első, hogy a repülőtérről posztolunk, mert azzal azt jelezzük, hogy a lakásunk nagy valószínűséggel üresen áll.

Nézze meg ezt is:

Májusban újra találkoznak a vármegyei, sérült fiatalok

Május 23-án, csütörtökön, Gyulán rendezik meg a Sérült Fiatalok Vármegyei Találkozóját – jelentették be a …