2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Négy sportágban mérettették meg magukat az országos döntőn a diákok

A III. korcsoport, vagyis az ötödik, hatodik osztályos tanulók Összevont Labdajátékok Országos Döntőjét rendezték meg a hétvégén Gyulán és Békéscsabán.

Négy különböző sportágban, labdarúgásban, kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában mérettették meg magukat a fiatalok. Az esemény fürdővárosi megnyitóján bizakodva tekintettek a versenyre a diákok.

Az ötödik, hatodik osztályos diákoknak még messze van a felsőoktatási felvételi, de a diákolimpiai dobogós helyezést elért csapat minden tagja 10 többletpontot kap.

A futball kivételével nyolc fiú és nyolc lány csapat érkezett az országos fináléra. A labdarúgásban a 19 megyebajnok, valamint a fővárosi fiú csapat vett részt. A futball és a kosárlabda Gyula, míg a kézi- és röplabda mérkőzések helyszíne Békéscsaba volt.

Kosárlabdában a lányoknál a soproni Hunyadi iskola, a fiúknál pedig az Oroszlányi Hunyadi iskola állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Labdarúgásban a Budapest XVIII. kerületi Gloriett Sportiskolai Általános iskola végzett az első helyen.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …