2024. április 20., szombat
FONTOS

Szülész-nőgyógyászok és védőnők számára rendeztek konferenciát Gyulán

Voltunk, vagyunk és leszünk elnevezéssel tartanak konferenciát Gyulán.

A három napos rendezvényen a szülész-nőgyógyászok mellett védőnők is részt vesznek az előadásokon. Párducz László a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság elnöke köszöntő beszédében kiemelte, az elmúlt évek bizonytalanságai, a tőlünk független hatások állandóan módosították a konferencia tervezett dátumát.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, megtiszteltetés Gyula számára, hogy egy ilyen, nagy volumenű kongresszus helyszíne lehet az Almásy-kastély Stefánia-szárnyának bálterme. Emellett ezek az események a turizmus fejlődését is szolgálják.

Zsilák János, a Békés Megyei Központi Kórház orvosigazgató-helyettese elmondta, a koronavírus-járvány után újra elindult a tudományos élet. Két hónapon belül már a harmadik kongresszust rendezik meg térségünkben. Nemrég az orvosfizikai, majd az urológiai társaság is tartott tudományos ülést.

Németh Gábor, a Magyar Nőorvos Társaság Délkelet-Magyarországi Szekció elnöke, a Szegedi Tudományegyetem intézetvezetője kiemelte, a gyulai kongresszusnak tudományos értéke van. Az eseményen lehetőség nyílik annak megismerésére, hogy egyes osztályok hogyan küzdenek a feladatok ellátásában a mindennapokban.

Az idei évben is átadták a Jakubecz-díjat, melyet Papp Zoltán szülész professor érdemelt ki.

A három nap során a Szerb-Magyar Nőgyógyász Baráti Társaság 5. találkozóját is megrendezték. A pénteki, Almásy-kastély Stefánia-szárnyában elkezdett konferencia szombaton a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság országos rendezvényével a Pándy Kálmán tagkórház Árvay termében folytatódik.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …