2023. március 27., hétfő
FONTOS

Vivaldi koncertet rendezett az Erkel Ferenc Társaság

A napfényes Itália: Vivaldi-est Gyulán címmel barokk hangszeres és oratorikus hangversenyt rendeztek pénteken este az Almásy-kastély parkjában. Ez a rendezvény a tavalyi Gyulai virtuózok koncert folytatása volt – szintén az Erkel társaság szervezésében.

A programot megnyitó Kónya István Erkel Ferenc munkásságának jelentőségét méltatta, egyben hangsúlyozta, a városban méltó módon őrzik a Himnusz zeneköltőjének emlékét, a szülőház működtetése mellett számos olyan programot szerveznek, mely az Erkel hagyományokat élteti, a fiatal tehetségek támogatására pedig Erkel-ösztöndíjat alapítottak.

A hangversenyen ezúttal is fellépett az Erkel-ösztöndíjas Szegedi Réka Panna, aki Vivaldi C-dúr furulyaversenyének szólistájaként állt a közönség elé. Őt a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő Cartias Collectio Kamarazenekar kísérte.

A folytatásban Csáki András Liszt-díjas gitárművészt hallhatta a közönség. Az est második felében csatlakozott a fellépőkhöz Kővári Eszter Sára és Heim Mercedes, az Erkel Ferenc Vegyes Kar és a békéscsabai Bartók Kórus. Ők Vivaldi Gloria című oratorikus művét adták elő Somogyvári Ákos vezényletével.
Az est Mozart Laudate dominum című művel zárult.
 

Nézze meg ezt is:

Apai érzelmekről szóló darabot mutatnak be a kamarában

Rendhagyó előadással folytatódik hétfőn a Gyulai Várszínház kamaratermi szezonja. A “PADON – apa születik” című …