2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Huszonkettedik alkalommal rendezik meg a Körös-völgyi Sokadalmat

Hamarosan hasonló képet mutat majd a gyulai várkert, mint a videó elején látható, 2018-as felvételeken. Most még az építkezés fogadja az ide érkezőket. A péntek délután kezdődő, három napos Körös-völgyi Sokadalomról kedd délelőtt, a rondellában tartottak sajtótájékoztatót.

Görgényi Ernő polgármester a program jelentős hagyományait, és az azt övező összefogás jelentőségét hangsúlyozta. Pál Miklósné a kezdetektől fogva fontos szerepet játszott abban, hogy ez a hiteles népi hagyományokra építő rendezvény sikeres legyen. A színpadi programok is három napon át tartanak, a gyermekektől a szeniorokon át minden korosztály megjelenik majd – mondta Farkas Lilla. A várszínházi programok is szervesen kapcsolódnak a sokadalom által képviselt szellemiséghez. Elek Tibor igazgató több olyan előadást is említett, melyek a népi kultúrában gyökereznek.

A Körös-völgyi Sokadalom programjai pénteken, 15 órától kezdődnek és vasárnap estig tartanak, amikor a Petőfi A helység kalapácsa című művét mutatja be a Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …