2023. május 30., kedd
FONTOS

Letette hivatali esküjét Takács Árpád kormánymegbízott

 

Hétfőn délután a Karmelita kolostorban adta át a kinevezési okiratot a fővárosi, illetve a megyei kormánymegbízottaknak Orbán Viktor miniszterelnök. A területi közigazgatás vezetői ezt követően letették hivatali esküjüket.

Az ünnepségen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntötte a területi közigazgatás vezetőit. Orbán Viktor beszédében arról szólt, hogy Magyarországnak válságálló közigazgatásra van szüksége, hiszen 2010 óta természeti csapások, egy világjárvány és most egy háború hatásai is sújtják hazánkat.

A kormányfő kiemelte: nagyon nehéz idők jönnek, de ez a kormány – ellentétben az ellenfeleivel – már bebizonyította, hogy képes kezelni a kihívásokat.

Önök kétség kívül egy hivatalt visznek, de alapvetően nem egy hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk – mondta a frissen kinevezett kormánymegbízottaknak a miniszterelnök.

A jövőben is azon leszek, hogy Békés megyében a közszolgálat, a szó legnemesebb értelmében szolgálat legyen. Nem teher, hanem dicsőség – hangsúlyozta a kinevezését követően Takács Árpád kormánymegbízott.

Nézze meg ezt is:

Így rajtolt Gyulán a Háromváros Kerékpáros Fesztivál mezőnye

Békésről mintegy 90 fővel indult a mezőny, Gyulán 10 órakor rajtoltak a bringások, innen Békéscsaba, …