2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2022. 06. 22.

Témák:

– Gyula is azon néhány hazai helyszín egyike, ahol bemutatják a hazai múzeumi kincsek legjavát. Csütörtöktől a Magyar Géniusz Vándorkiállítás révén látványos hun kori lelet, Deák Ferenc köszönőlevele, egy ünnepi, kalocsai népviselet, vagy éppen egy Csontváry kép is látható a Kohán képtárban. A tárlat lényegében elkészült, így a csütörtök délutáni megnyitót követően bárki megnézheti az itt bemutatott tárgyakat.

– 34 csoportban 210 fellépő állt színpadra a 13. Országos Szenior Táncfesztiválon. A gyulai esemény elsődleges célja az volt, hogy lehetőséget biztosítsanak az országban működő szenior táncos csoportoknak a bemutatkozásra.

– Az idei várszínházi évad egyik fontos eseményének ígérkezik az Apor Vilmosról szóló darab. A Mindenkinek mindene című produkció sok szállal kötődik Gyulához.

– Gyalogos-átkelőhelyeket ellenőrizték a Békés megyei rendőrök, amely során testkamerát és civil járműveket is bevetettek. Az egyenruhások kiemelt figyelmet fordítottak mind a gyalogosok, mind a járművezetők szabálykövető magatartására.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …