2024. április 20., szombat
FONTOS

Hazai tekintetben kiemelkedően jó a közbiztonság helyzete Gyulán

Több témában született döntés a csütörtök délelőtti képviselő-testületi ülésen. A grémium többek között tájékoztatót hallgatott meg a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület 2021-ben végzett munkájáról.

Kóti Dániel elnök kiemelte, a rendőrséggel és a határrendészettel napi kapcsolatban vannak, segítik egymás munkáját és értesítik egymást, hogyha valami különös esemény történik.

Kolysza Zoltán rendőr ezredes a Gyulai Rendőrkapitányság 2021-es évéről számolt be a grémiumnak. Tavaly négy százalékkal emelkedett a regisztrált bűncselekmények száma.

A fő napirendi pontok között szerepelt a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség 2021. évi beszámolója is. Wéber Csaba kirendeltség-vezető elmondta, emelkedés volt tapasztalható a személyforgalomban a 2020-as év adataihoz viszonyítva.

A Galamb utca egyirányúsításáról, a Rulikowski utca sebességkorlátozásáról, valamint a Kőműves utca forgalmi rendjének változásáról is döntött a grémium.

A Petőfi 200 pályázathoz Petőfi Sándor meglévő köztéri szobrának felújítására és közvetlen környezete rendezésére saját forrást biztosított a testület.

A grémium módosította a közterület használatáról, a hivatali munkaidőn és helyiségen kívüli anyakönyvi események megrendezésének szabályairól és díjtételeiről, valamint a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről szóló rendelettervezetet. Emellett a nevelési-oktatási intézményekben biztosított gyermekétkeztetésről és az étkezési térítési díjakról szóló önkormányzati rendeletet is módosították.

Galbács Mihályt a Gazdasági Erőforrások Bizottságában betöltött bizottsági tagi tisztségéből június 30-ával visszahívta a testület. Ezt a helyet betöltve a grémium Leel-Őssy Gábort választotta meg július elsejei hatállyal.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …