2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Júliustól drágábban parkolhatunk Gyulán

A fizető-parkolóhelyek működéséről és igénybevételéről szóló rendelettervezetet is módosították a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.

Görgényi Ernő kiemelte, a parkolójegyekből, valamint a bérletekből befolyó összeget a közterületek rendbentartására fordítja a közüzemi kft. A polgármester kitért arra is, hogy Gyula ezzel a megemelt díjjal is alatta marad más, turisztikailag konkurens településekhez képest.

A grémium elfogadta a rendelet módosítását, így július elsejétől lépett hatályba az emelés. Autók és motorok esetében 250-ről 300 forintra, autóbuszoknál, valamint tehergépkocsiknál pedig 700-ról 850 forintra módosultak a díjak.

Bányai György elmondta, a hétvégén többek között a Várkert utcában, a Tiborc utcai parkolónál, valamint a Kossuth Lajos utca Szent László utca és Nagyváradi út közötti szakaszán kell parkolójegyet vásárolni. Emellett pedig piac környékén, vagyis a Honvéd utcán, és az amellett található lakótelepen, illetve a Varsándi utcában. Aki jelenleg érvényes bérlettel rendelkezik, annak semmi teendője nincs, nem kell pótdíjat fizetnie. Az új kiváltásakor viszont már az új árat kell fizetni.

A díjemelésből a 2022-es évben várhatóan 15 millió többletbevétel keletkezik.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …