2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok találkoztak az ÁGOTA családi napján

A Békés megyei gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek, fiatalok és nevelőszüleik számára rendezett családi napot a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató a CsabaParkban.

Bulla Erika területi igazgató köszöntő beszédében kiemelte, még mindig keresnek a megye minden pontján olyan nevelőszülőket, akik vállalják, hogy a családjukból kiemelt gyermekeket magukhoz fogadják.

A nap folyamán többek között játékos sportvetélkedő, sorverseny, kutyás bemutató, motorozás, arcfestés, ugrálóvár, kézműves foglalkozás, valamint csillámtetoválás várta a megjelenteket.

Erre a napra olyan programokkal készültek, amelyek megélése alkalmas arra, hogy gyermek és szülő jól érezhesse magát, és megismerhessék azokat a társakat, akik a megyében hasonló helyzetben élik mindennapjaikat. A megye számos településéről érkeztek fiatalok a békéscsabai eseményre. Gulyás Kitti Gyomaendrődről jött a rendezvényre négy testvérével és nevelőjével.

A családi nap célja az, hogy a családok egy napra kiszakadjanak a mindennapok feladataiból és jól érezzék magukat egymás társaságában.

Karácsony Imréné 24 éve nevelőszülő, a pénteki eseményre négy gyerekkel érkezett.

Kovácsik Gáborné 2009 óta nevelőszülő, mindig hat gyermeket nevel. Az évek során próbált minél több fiatalon segíteni.

Az ÁGOTA közösség fontos feladatának tartja, hogy tagjai időről időre megtapasztalhassák az összetartozás élményét, ezért rendszeresen szerveznek olyan programokat, ahol ezt átélhetik a családjukból kiemelt gyermekek és nevelőszüleik.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …