2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Jó eredményt ért el békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar

Kimagasló eredményt ért el a békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar az elmúlt hétvégén megtartott VIII. Sárvári Nemzetközi Fúvószenekari Versenyen.

A “C” felső kategóriában első, a kötelező mű legjobb előadásáért különdíjban részesültek. A megmérettetést négy hónapos felkészülés előzte meg. Az igazán intenzív próbák a múlt héten kezdődtek, ezeken napi 3-4 órát is gyakoroltak a zenészek. A verseny előtt még egy koncertet is adtak Békéscsabán. Döge Csaba, a zenekar szakmai vezetője és karmestere elmondta, a művészeti csoportban 14 évestől egészen 78 éves korig játszanak.

Sárvári József – Végvári hősök 1532 című művét adták elő a kötelező művek közül. De többek között Philipp Sparke Blue Rock című darabja, valamint Franco Cesarini – Old Russian Romances című többtételes műve is elhangzott az eseményen.

Döge Csaba elárulta, kemény időszak van mögöttük, hiszen az elmúlt két évben a járvány miatt nem tudtak fellépni, és versenyezni sem. A zenekar tervei között szerepel, hogy a művészeti csoport 75 éves évfordulójára egy ünnepi hangversennyel készülnek

 

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …