2022. augusztus 17., szerda
FONTOS

Nincs hőség, de tovább folytatják az öntözést a közüzemi kft munkatársai

Müller Cecília országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján június végén az ország egész területére vonatkozóan harmadfokú hőségriasztást rendelt el.

A 22,1 fokos átlagával országosan a harmadik legmelegebb június lett az idei, megelőzve ezzel a tavalyit. Az ország délkeleti részén volt a legmelegebb. A Gyulai Közüzemi Kft munkatársai június 27-én a város több pontján felállították a párakapukat, emellett útlocsólóautóval is járták a várost.

A 40 fok közeli hőség, ha még rövid időre is, de véget ért, a közüzemi kft munkatársai ettől függetlenül a városban található növények öntözését folyamatosan végzik. Továbbra is két autóval öntözik az egynyári virágokat, a cserje csoportokat, illetve a 2019-ben elültetett facsemetéket is.

A vár előtti téren és az Almásy-kastély parkja között lehet látni a legnagyobb különbséget. Az utóbbi egy öntözött terület. Bányai György kiemelte, amikor a levegő hőmérséklete 38 fok, akkor a járda-, illetve útfelület akár 50 fokos is lehet. Ilyenkor hiába öntözik a növényeket, hiszen ez a hőmérsékleti tartomány a virágok számára nem optimális. Vegetálnak, de az öntözéssel életben tudják őket tartani.

Nézze meg ezt is:

Kistérségi csocsó bajnokságot rendeztek Gyulaváriban

  A kistérségi szociális intézmény gyulavári idősek klubjában rendeztek kedd délelőtt csocsó bajnokságot, ahol a …