2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Öt napos, evangélikus ifjúsági találkozó helyszíne lesz Gyula

Négy év kihagyás után ismét lesz Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozó, melynek idei helyszíne Gyula lesz.

Az eseményt eredetileg 2020-ban szerették volna megrendezni a fürdővárosban. A július 13-17. közötti találkozó a Magyarországi Evangélikus Egyház legnagyobb ifjúsági eseménye, melyet kétévente, különböző helyszíneken rendeznek meg. Az első Szélrózsát 1996-ban rendezték meg Váralján, azóta pedig – hacsak egy világjárvány közbe nem szól – minden második évben megrendezik. Az idei házigazda a Gyulai Evangélikus Egyházközség.

Előregisztrációban mintegy 1500-án jelentkeztek eddig, de az 5 nap során közel 1800 vendéget várnak az evangélikus ifjúsági találkozóra. A pódiumbeszélgetések mellett gyermek- és ifjúsági programok, sport, kiállítás, filmklub, valamint táncház várja az érdeklődőket. Az öt nap alatt a hazai könnyűzenei előadók műsora színesíti az estéket.

Az ifjúsági találkozó témájának középpontjában a közösség áll, melyet Lukács evangéliuma 17. fejezetéből a 21. vers jelképez.: “Azt sem mondhatják: Íme, itt, vagy íme, ott van! Mert az Isten országa közöttetek van!”. A leginkább fiataloknak szóló találkozóra várnak mindenkit, a nem evangélikusokat és az idősebbeket is, a programokat igyekeznek úgy összeállítani, hogy minden korosztály találjon magának lelkileg megérintő, izgalmas, érdekes alkalmat.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …