2024. március 29., péntek
FONTOS

Házhoz mennek a rendőrök a jótanácsokkal

Hasznos információkat tartalmazó kiadványokkal, mesekönyvekkel és kulcstartókkal várta a békéscsabaiakat a rendőrség szakembere.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársa rendszeresen tart tájékoztatókat, rendezvényeket a megyeszékhelyen.

A szakember célja, hogy széles körben terjessze a tapasztalatok alapján gyakrabban előforduló bűncselekményekkel, és azok megelőzési lehetőségeivel kapcsolatos információkat.

A „Házhoz megyünk” országos bűnmegelőzési program keretein belül 2022. július 7-én Békéscsabán, a buszpályaudvaron várta az érdeklődőket. Felhívta a figyelmüket arra, hogy a tömegközlekedési eszközökön vigyázzanak a csomagjaikra, értékeikre, személyes dolgaikra. Csak annyi készpénzzel utazzanak, amennyire szükségük lesz. Ha hosszabb ideig nem tartózkodnak otthon, érdemes szólni a szomszédnak vagy egy jó ismerősnek, hogy időnként nézzen körül a háznál, a postaládát ürítse ki.

A házak kapuit, a lakások ajtajait zárni kell még akkor is, ha a lakók otthon vannak. A bűnmegelőzési szakember kérte a fórum résztvevőit, hogy telefonon, vagy személyesen őket felkereső ismeretleneknek ne adjanak, ne utaljanak át pénzt!

Emellett hasznos bűnmegelőzési tanácsokat tartalmazó ingyenes kiadványokat, mesekönyveket és kulcstartókat adott az érdeklődőknek.

Mellékletek terület

Nézze meg ezt is:

Lopás Orosházán és Békésen, garázdaság Békéscsabán

Lopáson értek tetten egy férfit 2024. március 18-án, Orosházán. Egy Tátra utcai lakatlan házba ment …