2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Elkezdődött a hazai evangélikusok legnagyobb ifjúsági eseménye, a Szélrózsa

A július 13-17. közötti találkozót hacsak egy világjárvány közbe nem szól, minden második évben megrendezik.

Szerda délelőtt még érkeztek a Ferencesek terén kialakított kempingbe a sátorozók, akik szép számmal kezdték el belakni a területet. A Vigadó előterében is nagy volt a mozgolódás, itt regisztráltak a fiatalok. Előzetesen mintegy 1500-an jelentkeztek, de az 5 nap során közel 1800 vendéget várnak a programra.

Pap Kincső Érdről érkezett a fesztiválra, első alkalommal vesz részt a Szélrózsán. Az elmúlt években már ellátogatott keresztény ifjúsági találkozóra, ahol azontúl, hogy együtt volt a barátaival egy olyan pluszt kapott, ahol áhítatok, lelki programok során töltődhetett és kicsit közelebb kerülhetett ezáltal Istenhez. Ezt várja a gyulai eseménytől is.

Pápai Attila evangélikus lelkipásztor elmondta, még 2018-ban jutott az eszébe, hogy Gyulán is lehetne egy Szélrózsa találkozó. Egy évvel később pályázatot adtak be, hogy a fürdőváros legyen a 13. találkozó helyszíne. A döntéshozó testület elment minden helyszínre, és végül a Göndöcs-kert nyert. Az idei házigazda így a Gyulai Evangélikus Egyházközség lett. Eredetileg 2020-ban rendezték volna meg, de a pandémia miatt ez meghiúsult.

Az esemény egyik célja, hogy a megjelentek kiszakadjanak a mindennapokból. Olyan testvéri szeretetet szeretnének nyújtani a fiataloknak, amelyben megmutatkozik az idei mottó, vagyis, hogy Isten országa közöttetek van. Lehet másként is élni az életet, jobban oda lehet figyelni a másik emberre, a felebarátra.

A rendezvény kiemelt célja, hogy a keresztény értékek jelen legyenek a találkozón. Olyan előadások, beszélgetések színesítik az 5 napot, melyek átadják ezt a fiatalok számára.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …