2024. április 20., szombat
FONTOS

Rosszul számoltak: ittas sofőrök Gyulán

Gyulán tetten ért, ittas járművezetéssel gyanúsítható férfiak ügyének iratait továbbította a rendőrség az ügyészségnek. Mindketten próbálták megbecsülni az alkohol hatását, de kiderült, hogy nem tudták, a szonda kimutatta, hogy szeszes italt ittak.

Két ittas járművezetéssel gyanúsítható férfi ügyének vizsgálatát fejezte be a Gyulai Rendőrkapitányság.

Egyikük 2022. július 1-jén 1 óra 30 perc körül Gyulán, a Csabai úton közlekedett személygépkocsijával, amikor leállították a rendőrök. Nem tagadta, hogy ivott, de elmondta, hogy próbálta megvárni, amíg kiürül a szervezetéből az alkohol. Az utolsó ital elfogyasztása után 6 órával indult el, de ez nem volt elég. A szonda olyan magas légalkoholértéket jelzett, amely szerint a férfi bűncselekményt követett el.

A másik autóst nyolc nappal később szintén Gyulán, a Béke sugárúton, éppen a rendőrség utcájában érték ittas vezetésen a rendőrök. Vallomásában ő is elmondta, hogy egy összejövetelen sörözött, mielőtt elindult, de nem érezte magát ittasnak, úgy gondolta, képes biztonságosan vezetni.

A rendőrség hangsúlyozza, hogy a gépi meghajtású járművek vezetőire az alkoholfogyasztás tekintetében zéró tolerancia érvényes. Semennyi alkoholt nem fogyaszthat, aki gépi meghajtású járművet vezet.

Azt pedig, hogy az elfogyasztott alkohol mennyi idő alatt ürül ki a szervezetből, több tényező is befolyásolja. Nem érdemes kockáztatni, mert az ittas vezetésnek a rendőri intézkedés mellett súlyosabb következménye is lehet. Baleset történhet, amelyben nem csak a szabálytalan közlekedő sérülhet meg.

A Gyulai Rendőrkapitányság az ittas járművezetéssel gyanúsítható férfiak ügyének iratait 2022. július 19-én megküldte az ügyészségnek.

Nézze meg ezt is:

Helyszíni szemle miatt lezárják a Sarkad és Gyula közötti útszakaszt

A Gyulai Rendőrkapitányság 2024. április 19-én, pénteken 10 óra és 11 óra 30 perc között …