2024. március 29., péntek
FONTOS

Harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság

Július 20-án 6 órától harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el a Fehér- és Fekete-Körösön, valamint a Kettős-Körös Békési duzzasztó feletti szakaszán a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság.
Erre azért volt szükség, mert a Fehér-Körös több részén, a vízfelszínen, helyenként változó kiterjedésű, hártyaszerű algás bevonat figyelhető meg.

A vízminőségi probléma továbbterjedésének megakadályozására a Gyulavári híd alatti vízminőségi kárelhárítási helyen, valamint a Kisdelta árvízi szükségtározó megnyitási helyének közelében, úszó merülőfalat telepítettek a szakemberek.

Mindkét helyszínen a Fehér-Körös vízterét teljes szélességében lezárták, így a folyó Kisdelta árvízi szükségtározó feletti szakaszán a víziközlekedés nem lehetséges. A Fehér-Körös egy szakaszán július 20-tól a készültség megszüntetéséig hajózási zárlat van érvényben. A vízminőség fokozott nyomon követése érdekében helyszíni bejárással egybekötött vízmintavételezést végeznek a Fehér-, Fekete- és Kettős-Körös, illetve az Élővíz csatorna számos pontján.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …