2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A hármas jubileumot ünneplő Kovács Pétert köszöntötték

Vasárnap a Nádi Boldogasszony templomban Kiss-Rigó László püspök által bemutatott szentmisén köszöntötték a hármas évfordulót ünneplő Kovács Pétert.

A főpásztor arra hívta fel a figyelmet, hogy ez az alkalom azért is különleges, mert ritka az, hogy egy családból két testvér is pap legyen, akik ráadásul egymás után ugyanazon városban teljesítenek papi szolgálatot plébánosként.

A békési püspöki helynök, gyulai esperes-plébános 1962. július ötödikén született Medgyesegyházán, pappá 1987. június huszadikán szentelték Szegeden. Debrecen, Szeged, Kistelek és Békéscsaba után Gyulán 2007. augusztus elsejétől lát el szolgálatot.

Kovács Péter szokásához híven a rá jellemző humorral idézte fel, hogy a papszentelésre készülve ki kellett tölteni egy kérdőívet, melyben arra is rákérdeztek, hogy tud-e valamilyen akadályról. Ő beírta, hogy igen, mivel csak egy hónap múlva éri el az előírt 25 éves korhatárt.

A szentmisén a gyulai képviselő-testület nevében Görgényi Ernő polgármester adta át Kovács Péternek a Gyula városért kitüntetést. Az indoklásban elhangzott: Kovács Péter másfél évtizedes gyulai munkája során támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Katolikus Karitász munkáját. Méltóképpen ápolta Apor Vilmos emlékét. Híveinek lelki gondozására és az elsőként Gyulára kerülő káplánok támogatására is kiemelt figyelmet fordított, ahogy a kegytárgyak megóvását és gyűjtését is szem előtt tartotta.

Nézze meg ezt is:

Jubileumot ünnepel az Erkel kórus

Sikeres évtizedek állnak a gyulai Erkel Ferenc Vegyes Kar mögött, amit a napokban hangversennyel és …