2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Kónya István: a következő években is folytatódnak a fejlesztések

Bár a sajtóban sokat lehet hallani arról, hogy a következő időszakban kevesebb felhasználható uniós forrás érkezik hazánkba, és a háború miatt e tekintetben aligha várható pozitív irányú változás, Kónya István gyulai alpolgármester 3Téma című műsorunkban arról számolt be, a TOP Plusz pályázatokat mindez jelen állás szerint nem érinti, vagyis Gyula, Elek, Kétegyháza és Lőkösháza jó eséllyel számolhat majd azzal a 7,9 milliárd forinttal, melyből 5,6 a fürdővárosra esik.

Kónya István elmondta, azt a fajta fejlesztéspolitikát szeretnék folytatni a jövőben, melyet 2010 óta követ a város vezetése. A következő években a kerékpárutak és az egészségügyi alapellátás épületének korszerűsítése mellett nagy hangsúlyt kaphatnak az óvodák.

A műsorban Kónya István beszélt a csapadékvíz-elvezetés korszerűsítésének aktualitásairól, illetve arról is, hogy választókörzetében milyen beruházások zajlanak, és milyenek jöhetnek a következő időszakban. Zárásként szó esett a Wesselényi-tó partján szeptember harmadikára tervezett Családi piknikről, mely már nemcsak a környékbeliek számára teremt kikapcsolódási lehetőséget.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …