2024. április 26., péntek
FONTOS

Ragulevest készítettek az idősek juliálisán

Idén is megrendezték a már hagyománynak számító Idősek juliális főzőversenyét. A program eredeti neve juniális volt, az elmúlt két évben a járványhelyzetet övező korlátozások miatt júliusban tudták megrendezni a programot, ezért kapta a juliális nevet.

Az eseményen 16 csapat mérte össze tudását, nekik idén ragulevest kellett készíteniük. A Vári Öreg tyúkok csapata különleges hozzávalóként lestyánt használt.

Az egyes számú Idősek klubjának tagjai tárkonyos pulyka ragulevest készítettek. Gróh Ferencné elárulta, első alkalommal vett részt az eseményen.

Olyan résztvevő is volt, aki a kezdetektől fogva minden alkalommal részt vett a főzőversenyen.

A zsűri külön figyelt arra is, hogy néz ki a helyszín, illetve milyen a csapat megjelenése. Az értékelésénél szempont volt az íz, az illat, a tálalási mód, és ezeknek az összhatása.

Kiss Szabolcs szervező elárulta, a rendezvény lényege elsősorban a közösségépítés. A főzőverseny mellett a résztvevők pingpongozhattak, csocsózhattak, játszhattak az óriás jengával, az óriás marokkóval, valamint idén is részt vehettek a 13+1-es totón.

Kiss Szabolcs azt is elmondta, megközelítőleg háromszázan vettek részt az eseményen, Gyula mellett Lőkösházáról, Elekről és Kétegyházáról érkeztek vendégek.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …