2024. április 16., kedd
FONTOS

Fokozottan ellenőrzi a rendőrség a megengedett sebesség betartását Békés megyében

Augusztus 8-a és 14-e között fokozottan ellenőrzi a sebességet a rendőrség. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, vagyis a ROADPOL, Speed elnevezéssel hirdetett ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kiemelte, idén a gyorshajtás a második legfőbb baleseti ok a megyében. Az első az elsőbbségadás elmulasztása. 2022 első félévében 61 olyan személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melynek oka a sebesség be nem tartása volt. Legutóbb még idén márciusban egy hasonló, 24 órás sebességellenőrzést tartottak Békés megyében.

A rendőrség elsődleges célja a szemléletformálás, ezért ennek érdekében akkor közzé is tették online felületeken a mérési helyszíneket, de még így is volt közel 100 járművezető, aki gyorsan hajtott.

Békés megye útjain az előző héten a rendőrök több, mint 2000 közlekedőt ellenőriztek. A nem gépi meghajtású járművet vezetőknél 8, míg a gépi meghajtású járművel közlekedőknél 21 alkalommal lett pozitív a légalkoholmérés eredménye.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azt kérik, hogy a forgalomban közlekedők lássák be, hogy a közúti közlekedés mekkora veszéllyel, felelősséggel jár, melynek súlyos következményei is lehetnek.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődött a közlekedési hét a Béke sugárúti óvodában

  Az őzike csoport műsora színesítette a tizenkilencedik alkalommal életre hívott közlekedési hét programsorozatot a …