2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyulát vizsgálta hétfőn az országos virágos zsűri

2014. őszén a lehető legjobb eredményt érte el Gyula, amikor arany minősítést kapott az európai virágos versenyen.

Azt a díjat megelőzte a hazai arany érem, és bár a verseny eddigi történetében nem mondható túl gyakorinak, hogy egy-egye település duplázzon, most ez mégis előfordulhat, legalábbis a fürdővárosban erre törekszenek.

Hétfő délelőtt az országos virágos zsűri tett látogatást a településen, és egy átfogó szempontrendszer alapján járta be a különböző helyszíneket.
A szép, növényekkel díszített közterületek mellett a bírálat során nagy hangsúlyt kap az, hogy az adott település hogyan reagál a klímaváltozásra, a kialakulóban lévő energiaválság közepette pedig itt is  felértékelődik az, hogy mekkora szerepet szánnak a megújuló energiának.
Kónya István alpolgármester azt mondta, a zsűrizés folyamata is visszajelzés lesz a város vezetése és a szakemberek számára olyan értelemben, hogy jó úton haladnak-e.
A virágos versenyben a koronavírus járvány miatt három éven át nem volt jelenléti zsűrizés, ebben az időszakban csak kisebb kategóriákban lehetett nevezni, a régi rend 2022-ben állt vissza, idén ismét hirdetnek települési győzteseket.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …