2024. április 19., péntek
FONTOS

Megalakult Gyulán a Békés Megyei Vizsgaközpont

Megalakult a Békés Megyei Vizsgaközpont a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolájában.

Benye Hajnalka, a központ vezetője a napokban megtartott eseményen elmondta, a képzés és a vizsgáztatás a 2025-ös év végétől elkülönül. Azért fontos ez, mert a szakmai vizsgáztatás és a szakképesítő vizsgák lebonyolítása a jövőben a vizsgaközpontok feladata lesz. Első körben 12 képzési területen nyert el akkreditációt az illetékes hatóságtól.

Kovács Zsuzsanna, az intézmény főigazgatója elmondta, azért is fontos a vizsgaközpont létrejötte, mert nem csak azok a diákok vizsgázhatnak majd, akik az intézmény hallgatói, hanem azok is, akik másik városban tanulnak.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a megyei vizsgaközpont átadása jelentős esemény, mert ezáltal könnyeben el tudnak majd helyezkedni a munkaerőpiacon mindazok, akiknek van szakmájuk és megfelelő ambíciójuk.

Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, fontos a térségben megfelelő szakemberek képzése, mert két helyen működik a megyében szakképzési és felnőttképzési centrum, Békéscsabán és Gyulán. Ez az átadó egy hosszú megelőző folyamatot követően valósult meg.

Kovács József elmondta, bízik abban, hogy a centrum átadását követően kiváló szakemberek fognak majd szakmunkás bizonyítványt szerezni, és az életben is érvényesíteni tudják majd a tudásukat.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …